niedziela, 6 lipca 2014

Supper, Sunday, 6.07.2015 ~ cook with me!

Omlet ziołowy z warzywami i  dipem czosnkowym (jog. naturalny + czosnek)



Jest 21:29 ,więc pewnie wszyscy jesteście już po kolacji ,ale pomysł przyda się na jutro (a zdecydowanie polecam przygotować sobie taki omlet)


Więc najpierw ubijamy jajka dodajemy odrobinkę mleka i przyprawy (ja użyłam ziół prowansalskich, bazylii,oregano i majeranku) taką gotową masę wylewamy na patelnie (u mnie teflonowa z kropelką oleju).


Smażymy z obydwóch stron

Następnie gotowy omlet smarujemy dipem (jogurt naturalny + 3,5 ząbków czosnku)...

...i dodajemy sałaty (u mnie mix :-))






Na koniec dodajemy pomidorki Cherry...







 Na wierzch możemy dodać jeszcze trochę dipu (dla dekoracji)
ŚWIETNIE DO TEGO SIĘ SPRAWDZI RÓWNIEŻ MOZARELLA o której zapomniałam (y)





Smacznego!



Enjoy your meal!





6 komentarzy:

  1. Hej super post ! Może zaobserwujesz odwdzięczę się tym samym :) pieknaksiezniczka.blogspot.com zapraszam również do komentowania też bede sie odwdzięczac tym samym

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam, co jak co ale tego omleta muszę sobie dzisiaj zrobic ^^ ogólnie takie rzeczy do mnie przemawiają
    opowiastki-prawdziwe.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile jajek trzeba dodac do omletu? Ile jogurtu jest potrzebne do zrobienia dipu? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dodałam 2 jajka ,ale to zależy tylko i wyłącznie od nas samych :)
      Ja miałam resztkę jogurty to było ok 4-4,5 łyżek. :)

      Usuń
  4. Chyba dzisiaj będzie na kolacje...:)

    OdpowiedzUsuń