poniedziałek, 21 lipca 2014

17

Naleśnik z kaszy manny
z masłem orzechowym, bananem, miodem, płatkami migdałów i wiórkami kokosu






Przepis:

 5 łyżek kaszy mannej 
150 ml mleka
jajko 
łyżeczka cukru waniliowego (opcjonalnie)


Kaszę manną zalewamy mlekiem i wstawiamy na noc do lodówki. Rano dodajemy jajko oraz mleko (jeśli jest to potrzebne) i opcjonalnie cukier. Smażymy kilka małych naleśników lub jeden gruby :)

Jedząc śniadanie poczułam falę radości...nie wiem czemu. 
Może dlatego ,że wczoraj zjadłam 2 gałki lodów bez wyrzutów sumienia? A może dlatego ,że dziś planuję kupić sobie pudełko lodów nie myśląc 'ile to ma kalorii' 'ile to ma cukru'? 
Może po prostu to masło tak na mnie podziałało?? 
Chcę w końcu żyć normalnie.
Chcę kupić lody i je zjeść bez wyrzutów.
Chcę przymierzyć ubranie i wyglądać w nim dobrze.
NIE chcę już widzieć tych kości.

8 komentarzy:

  1. Drobne kroczki to zawsze dobra wizja na przyszłość :) Tak trzymaj :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najważniejsze, że chcesz :) Jestem pewna, że potrafisz.

    OdpowiedzUsuń
  3. Manny, dobrze napisane :) nie jadłam ich jeszcze, są na liście rzeczy do zrobienia :)
    Takie wpisy lubię! Pozytywnie, do przodu, tak trzymaj Kochana :) Aż mi się buzia uśmiechnęła po przeczytaniu tego posta :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Trzymam kciuki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. też już mam dośc tych wszystkich kości!
    kochana zjedz dziś te lody, a jutro biegnij po następne! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Rozpiera mnie duma, gdy czytam takie posty. :) Tak trzymaj! Z takim podejściem możesz przenosić góry :D

    OdpowiedzUsuń