Kokosowe 'Trufle' z kaszy jaglanej
Podane z konfiturą malinową i malinami
PRZEPIS:
~60g kaszy jaglanej
~1,5 szkl. wody i mleka (pół na pół mleko i woda)
~łyżka miodu
~dwie czubate łyżki wiórek kokosowych
Wieczorem ugotować kaszę do momentu, aż całkowicie wchłonie płyn i odstawić na ok 5 min.po tym czasie dodajemy miód. Odstawić na kolejne 5 min i dodać wiórki kokosowe. Odstawić do ostygnięcia. Po tym czasie formujemy z masy kuleczki. Przekładać je na talerzyk i odstawić na noc do lodówki (stwardnieją). Podajemy np. z konfiturą malinową i malinami.
Napraw było pyszne! A co najlepsze - robione wieczorem ,więc rano wystarczyło otworzyć lodówkę :-)
MIŁEGO DNIA!
A przelewałaś najpierw zimną wodą, a następnie wrzątkiem? :) Fajny pomysł na kaszę! :D
OdpowiedzUsuńFajne śniadania robisz, ale nie rozumiem po co zostawiasz swoj adres bloga wraz z kazdym Twoim komentarzem? jezeli ktos chce to wejdzie na Twojego bloga...
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, rzeczywiście głupio to wygląda :)
Usuńkasza jaglana to moja ulubiona :)
OdpowiedzUsuńteż stosunkowo od niedawna zaczęłam z nią przygodę :)
Bardzo lubię te trufle, pewnie dlatego, że są z mojej ulubionej kaszy :)
OdpowiedzUsuńmusze zrobić takie trufle!
OdpowiedzUsuńFajnie się je je :D
Usuńjaglana jest pyszna, na bank się do niej przekonasz! choć trufli z niej jeszcze nie robiłam. wyglądają uroczo (:
OdpowiedzUsuńI uroczo się je je hah :D
UsuńPyszności.
OdpowiedzUsuń