piątek, 18 lipca 2014

15


Kokosowe 'Trufle' z kaszy jaglanej

Podane z konfiturą malinową i malinami










PRZEPIS: 
~60g kaszy jaglanej
~1,5 szkl. wody i mleka (pół na pół mleko i woda)
~łyżka miodu 
~dwie czubate łyżki wiórek kokosowych

Wieczorem ugotować kaszę do momentu, aż całkowicie wchłonie płyn i odstawić na ok 5 min.po tym czasie dodajemy miód. Odstawić na kolejne 5 min i dodać wiórki kokosowe. Odstawić do ostygnięcia. Po tym czasie formujemy z masy kuleczki. Przekładać je na talerzyk i odstawić na noc do lodówki (stwardnieją). Podajemy np. z konfiturą malinową i malinami.



Napraw było pyszne! A co najlepsze - robione wieczorem ,więc rano wystarczyło otworzyć lodówkę :-)


MIŁEGO DNIA!

10 komentarzy:

  1. A przelewałaś najpierw zimną wodą, a następnie wrzątkiem? :) Fajny pomysł na kaszę! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne śniadania robisz, ale nie rozumiem po co zostawiasz swoj adres bloga wraz z kazdym Twoim komentarzem? jezeli ktos chce to wejdzie na Twojego bloga...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepraszam, rzeczywiście głupio to wygląda :)

      Usuń
  3. kasza jaglana to moja ulubiona :)
    też stosunkowo od niedawna zaczęłam z nią przygodę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię te trufle, pewnie dlatego, że są z mojej ulubionej kaszy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. musze zrobić takie trufle!

    OdpowiedzUsuń
  6. jaglana jest pyszna, na bank się do niej przekonasz! choć trufli z niej jeszcze nie robiłam. wyglądają uroczo (:

    OdpowiedzUsuń