Bananowo-malinowy sernik z wanilią
PRZEPIS:
Składniki:
- 150g twarogu
- jajko
- łyżka proszku budyniowego (waniliowy)
- łyżka serka homo. waniliowego
- łyżka miodu
- garść malin
- połowa banana
- płatki migdałowe
Twarożek utrzeć z żółtkiem. Połączyć z budyniem, miodem i serkiem. Następnie ubić białko na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z twarogiem i dodać zmiksowanego banana - wymieszać. Połowę masy twarogowej wylać do kokilki, wrzycić maliny i przykryć resztą masy.Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 min. Jeść na ciepło lub zimno! :)
Smacznego!
Taki serniczek nawet ciekawszy od gofrów, prezentuje się świetnie :) Co do pogody to racja, nie rozpieszcza dzisiaj.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńDla mnie serniczek lepszy od gofrów :)
OdpowiedzUsuńMnie za to wczoraj burza zastała w drodze do sklepu, zepsuła parasol, zrobiła śmingusa-dyngusa za wszystkie lata i jeszcze chciała nauczyć latać chyba :P
Przepiękny! Borówki + maliny <3
OdpowiedzUsuńmmm... wygląda niesamowicie apetycznie!!
OdpowiedzUsuń