sobota, 2 sierpnia 2014

27

Drożdżowe gofry na mleku kokosowym z miodem kakaowym, truskawkami i borówkami.







inspiracja


PRZEPIS:

10g drożdży

łyżka cukru
łyżka oleju/oliwy z oliwek
1/3 szkl mleka
1/2 szkl mąki pełnoziarnistej

Drożdże mieszamy z letnim mlekiem, dodajemy resztę składników. Wyrobić ciasto (ewentualnie dodając mąki) tak by ciasto nie kleiło się do rąk. Odstawić do wyrośnięcia na całą noc (przykrywamy ściereczką). Rano pieczemy w (mocno!) rozgrzanej gofrownicy, lekko natłuszczonej.

8 komentarzy:

  1. Ty szczęściaro, jakie piękne truskawy ! No i oczywiście gofry do nich - nie może być smaczniej w ten sobotni poranek

    OdpowiedzUsuń
  2. nawet nie wiesz jak ja zawsze chciałam mieć gofrownice w kształcie serc (tak, tak niespełnione marzenie z dzieciństwa) ! więc mnie jeszcze bardziej zachwyciły te twoje gofry :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak tu u ciebie pysznie i to na dodatek w taki upalny dzień ;)

    Wstąp
    http://designyourhappylife.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. o widzę, że są i goferki drożdżowe, uwielbiam je :>

    OdpowiedzUsuń
  5. gofry <3
    sprzętu nadal u mnie brak ;<

    OdpowiedzUsuń