Drożdżowe gofry na mleku kokosowym z miodem kakaowym, truskawkami i borówkami.
inspiracja
10g drożdży
łyżka cukru
łyżka oleju/oliwy z oliwek
1/3 szkl mleka
1/2 szkl mąki pełnoziarnistej
Drożdże mieszamy z letnim mlekiem, dodajemy resztę składników. Wyrobić ciasto (ewentualnie dodając mąki) tak by ciasto nie kleiło się do rąk. Odstawić do wyrośnięcia na całą noc (przykrywamy ściereczką). Rano pieczemy w (mocno!) rozgrzanej gofrownicy, lekko natłuszczonej.
PRZEPIS:
10g drożdży
łyżka cukru
łyżka oleju/oliwy z oliwek
1/3 szkl mleka
1/2 szkl mąki pełnoziarnistej
Drożdże mieszamy z letnim mlekiem, dodajemy resztę składników. Wyrobić ciasto (ewentualnie dodając mąki) tak by ciasto nie kleiło się do rąk. Odstawić do wyrośnięcia na całą noc (przykrywamy ściereczką). Rano pieczemy w (mocno!) rozgrzanej gofrownicy, lekko natłuszczonej.
Truskawki!
OdpowiedzUsuńGofry świetne :)
Jakie one śliczne <3
OdpowiedzUsuńTy szczęściaro, jakie piękne truskawy ! No i oczywiście gofry do nich - nie może być smaczniej w ten sobotni poranek
OdpowiedzUsuńnawet nie wiesz jak ja zawsze chciałam mieć gofrownice w kształcie serc (tak, tak niespełnione marzenie z dzieciństwa) ! więc mnie jeszcze bardziej zachwyciły te twoje gofry :D
OdpowiedzUsuńJak tu u ciebie pysznie i to na dodatek w taki upalny dzień ;)
OdpowiedzUsuńWstąp
http://designyourhappylife.com/
Ja uwielbiam drożdżowe!
OdpowiedzUsuńo widzę, że są i goferki drożdżowe, uwielbiam je :>
OdpowiedzUsuńgofry <3
OdpowiedzUsuńsprzętu nadal u mnie brak ;<