Smażona bananowa kasza jaglana z borówkami,bananem,wiórkami kokosu,gorzką czekoladą i kremem miodowym -kakaowym.
Pierwszy raz jadłam smażoną kaszę jaglaną.
Teraz będę jadła tylko taką!
Przepis:
4-5 łyżek kaszy
jajko
wiórki kokosowe (ilość wedle uznania)
Wieczorem ugotować kaszę na mleku/wodzie ,pod koniec gotowania dodajemy banana i mieszamy. Przykrywamy naczynie w którym gotowaliśmy kaszę. Rano dodajemy jajko i mieszamy. Wykładamy niewielką porcję na patelnię (najlepiej teflonową ,albo dodajemy trochę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym) i czekamy aż się trochę przyrumieni i mieszamy ją (jak jajecznicę ;)) Robimy tak z każdą porcją. Podczas smażeniadodajemy wiórki kokosu :) Gotowe!
Smażona jaglanka? Jej na takie cudo to ja nigdy bym nie wpadła. Jak ją zrobiłaś?
OdpowiedzUsuńDodałam przepis :)
UsuńTeż jestem ciekawa, jak się taką przygotowuje :)
OdpowiedzUsuńDodałam przepis :)
UsuńCudaśna ♥ muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńpysznie wypasiona miseczka <3
OdpowiedzUsuńcudnie to zrobiłaś :)
Z taką smażoną jeszcze się nie spotkałam ;) przepis do ulubionych i będę taką robić ;)
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł na jaglankę, do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńTo dla mnie nowość, zapisuję :)
OdpowiedzUsuń