Orzechowy serniczek na bananowo-waniliowym owsianym spodzie
/inspiracja - wprowadziła
m minimalne zmiany/
Przepis:
Spód:
♥ 4 łyżki płatków owsianych (górskich)
♥ mleko sojowe waniliowe
♥ 1/3 dużego, dojrzałego banana
♥ szczypta cynamonu
Serniczek:
♥ 125g. serka naturalnego Bieluch
♥ białko małego jaja
♥ łyżeczka masła orzechowego
♥ opcjonalnie: słodzidło, łyżka proszku budyniowego waniliowego (ja nie słodziłam ,a o budyniu zapomniałam ;) Mimo wszytko radzę dać budyń ,aby konsystencja była bardziej zwarta)
Na noc płatki zalewamy mlekiem lekko ponad ich powierzchnię i wkładamy do lodówki. Rano banana ugniatamy i mieszamy z płatkami dodając szczyptę cynamonu. Tak przygotowanymi płatkami wykładamy formę (formę wyłożyć papierem do pieczenia! :)).
Serek naturalny mieszamy z białkiem,masłem,słodzidłem oraz proszkiem budyniowym i wylewamy na nasz spód.
Piekłam około 25 min z termoobiegiem.
Fantastyczny pomysł na śniadaniowy serniczek <3
OdpowiedzUsuńPyszny wypiek, a zwłaszcza ten spód z którego sama często korzystam :)
OdpowiedzUsuńFajnie wykombinowane :)
OdpowiedzUsuńorzechy, banan, wanilia - dla mnie bomba :)
OdpowiedzUsuńserniczek zawsze i wszędzie <3
OdpowiedzUsuńTaka prawdziwa wersja mini sernika, bo ze spodem :) I to jakim!
OdpowiedzUsuńjak on smacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńJaki uroczy <3 !
OdpowiedzUsuń